Kapcsolat

Tóth Krisztina

Tel: +36-30/449-95-65
E-mail: art.dance.iroda@gmail.com

Miért is a balett?

Miért vigyem a gyermekemet balett oktatásra?

 

Mit ad a klasszikus balett oktatás a gyermekemnek?

Elsősorban a klasszikus balett olyan alapokat ad a gyermekének, melyet magánéletében és sok más sportágban is felhasználhat. Ezen kívül esztétikus test képzést, fegyelmet, koncentráció késséget és közösségi életet fejleszt.

A balett olyan mély izmok megmunkálásával foglalkozik, melyek egy esztétikus testképzéshez elengedhetetlen. Folyamatosan fejleszti a testet, a tartást, az izmokat minden életkorban a meghatározott kifinomult mozdulatokkal. Arányos és szép izomzatot képez, a teljes test megmunkálásával.

Ezeket az izom tónusokat a test megjegyzi, és bármikor hasznosítani tudja.

 

Balerinának/Ballónak nevelem a gyermekem? Nem feltétlenül.

3 éves kortól várom szeretettel a gyermekeket az oktatásra. Ebben az életkorban nagyon korai lenne kijelenteni is, hogy felnőtt korára balerina/balló lesz e, vagy sem.

Elkezd egy olyan úttal ismerkedni a gyermek és teste, mely eleinte az izmait készíti fel a későbbi mozgásokra. Nem feltétlenül lesz a gyermekből balerina/balló, viszont rengeteg mindent ad ez a fajta testmozgás gyermekének!

Hagyni kell kiforrni ami a testében lakozik, úgy hogy élvezze azt, amit csinál.

Olyan alapokat kap gyermeke az évek alatt, amiket nagyon sok mindenre felhasználhat!

Emellett a gyermek önbizalmának növelése is nagyon fontos számomra!

A gyermek egy olyan mozgásfejlesztésbe fog belecseppeni, ahol folyamatos lesz az újabb és újabb akadály, a komplex mozdulatok elsajátítása. Ezeket az akadályokat együtt tudjuk megugrani, melyhez a folyamatos gyakorlás szükséges. A siker élmény elengedhetetlen, így a folyamatos visszajelzés nem maradhat el egyik órából sem. A pozitív visszacsatolás, pedig a gyermek önbizalmát növeli, hogy jó úton halad, hiába vannak nehezebb napok.

 

Magamról egy pár szó.

Üdvözlöm, Tóth Krisztina vagyok balett, tánc oktató. A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskolában végeztem, majd a Magyar Táncművészeti Egyetemen folytattam tanulmányaimat. Emellett az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanító szaknak voltam hallgatója.

Már 17 éves korom óta próbálom átadni tudásomat a tanulni vágyó gyermekeknek. Szeretek velük dolgozni, szeretem, ahogy cseperednek és egyre nagyobb tudás tárral rendelkeznek. Öröm látni, hogy a balettól kapott alapokat akár még az iskolában is tudják hasznosítani.

Igaz, 3 éves kortól várom a gyermekeket az órára, hogy játékosan elkezdjünk ismerkedni az alapokkal és emellett esztétikus testképzést kapjanak! A sikeresen végrehajtott feladatok utáni öröm és boldogság az arcukon pedig leírhatatlan erővel tud feltölteni engem. Így folyamatos motivációt kapok Tőlük, ez az a közös munka mellyel Én is, Ők is fejlődni tudunk.

Szeretettel várom gyermekét az óráimra, hogy együtt fedezzük fel, hogy mit ad a balett és mit rejt gyermeke teste!

 

Előjelentkezés a 2020/21-es tanévre

Név *:
E-mail cím *:
Gyermek kora *:
Egyéb üzenet/kérdés:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!